בנייה אקולוגית

Play
papers

השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם

>

    ruler

    מדוע שיטת בניה אקולוגית מגנה על איכות הסביבה?

    שינויים אקולוגיים, תהליכים של התחממות גלובלית עולמית וזיהום אוויר שהוא חלק אינטגרלי בכל עיר גדולה, העלו את המודעות לפגיעה באיכות הסביבה בעולם כולו. אם בעבר הבניה האקולוגית הייתה נחלתם של מי שהשתייכו לגופים הירוקים, היום, בניה ירוקה היא שיטת בניה מבוקשת ומקובלת, גם ללא הקשר לארגונים הירוקים.

    המודעות לפגיעה באיכות הסביבה נכנסה עמוק לתודעה של רבים והיא זו שגורמת ליזמים ולקבלני בניה להעדיף את שיטת בניה זו על פני שיטות בניה קונבנציונליות בעידוד גופים ממשלתיים וציבוריים. תכנון מוקפד של כל שלבי הבניה, כולל תכנון סביבתי וכלכלי עתידיים, הם חלק חשוב משיטות הבנייה המתקדמות של בניה ירוקה.

    בניה ירוקה אינה רק בניה שמתייחסת לביצוע של בניה נקייה מרעשים או מפגיעה באיכות הסביבה, היא גם רואה בתכנון נכון של מיקום המבנה, חלק חשוב בתרומה של שיטת הבנייה לשמירה על איכות הסביבה.

    ההשלכות של בניה אקולוגית הנוגעות לבית עצמו:

    בניה ירוקה הינה בניה שמטרתה העיקרית, ליצור תנאים ידידותיים הן למשפחה הגרה בבית שנבנה בשיטת בניה ירוקה, והן לסביבה עצמה אשר בה נבנה הבית. באמצעות בניה ירוקה מוקמים מבנים המעניקים איכות חיים מרבית במקביל ליצירת חיסכון מקסימאלי במשאבים ובאנרגיה.

    בניה ירוקה נמדדת בשני מישורים עיקריים:

    השלכות הבניה הירוקה כלפי הסביבה בה הבית נבנה ובהשלכות כלפי הבית עצמו.

    ההשלכות הנוגעות לבית עצמו, מתבטאות בסוגי החומרים שמהם הוא נבנה, בסוגי האנרגיה שמשתמשים בהם בעת הבניה, כמו ניצול חוזר של המים, מחזור של האשפה, איטום ובידוד לצרכי שימור טמפרטורות החדר וכיצד הבית האקולוגי יוכל לנצל באופן מקסימלי את התאורה הטבעית הקיימת בסביבה.

    מהן ההשכלות של בניה ירוקה כשזה נוגע לאיכות הסביבה?

    ההשלכות הנוגעות לסביבה, קשורות למידת ההרס שתהליך הבניה זורע סביבו. ידוע שבעת תהליך בניה בשיטה הקונבנציונלית, נוצרות כמויות גדולות של פסולת סביבתית, הרעש הבוקע מפעילות המכונות והפועלים במקום הינו עצום. אבק ואדי דלק הם חלק קבוע מהנוף והפרעות נוספות. ברגע שמופעלת שיטת בניה ירוקה באתר הבניה, רמת ההפרעה לדיירי הסביבה, היא מינימלית.

    היות ובשיטת הבניה של בניה ירוקה, חלק גדול מהבניה נעשית במפעלים, ששם מייצרים חלקים נרחבים מהמבנים, זמן הבניה מתקצר באופן ניכר. פרט לכך, כמות הפועלים היא מצומצמת ביותר, ורק פועלים מקצועיים נמצאים בשטח. כשאין צורך בהקמת קירות, רצפות, או התעסקות עם מלט וחומרי בניין אחרים, כמות האדים והפסולת קטנה מאד. האבק שבד"כ, הוא אורח קבוע בשיטות בניה קונבנציונליות, כמעט ולא נראה באתר הבניה, וגם אדי הדלק הנפלטים ממכונות המייצרות מלט, אינם קיימים, כי אין צורך ליצור מלט כשמביאים את הקירות והריצוף מוכנים מהמפעל.

    כיצד תורמת שיטת בניה ירוקה בפועל לצמצום בזיהום האוויר?

    למעשה, בניה ירוקה מסייעת לצמצום בזיהום האוויר, בדרכים רבות. פרט לדרכים שהזכרנו קודם לכן, יצירה מינימלית של פסולת בניה ואבק באתר, ישנן דרכים נוספות, כמו שימוש במים חוזרים, שימוש בחומרי גלם מתכלים, שימוש מוגבר במשאבים טבעיים הנמצאים בסביבת הבנייה. במסגרת של בניה ירוקה, נהוג להשתמש בחומרי יסוד וגמר (טיח וצבע) הנחשבים לידידותיים לסביבה. אלה חומרים אשר מיוצרים בתהליך נקי ללא רעלים, חומרים שאינם יוצרים זיהום סביבתי בעת שהם נוצרים.

    אחד מהעקרונות החשובים של בניה ירוקה, הוא השימוש בחומרי גלם ממוחזרים או בחומרים הנחשבים לידידותיים בסביבה. מדובר בחומרים שנבדקו ונמצאו כלא רעילים וכלא מזיקים לסביבה או למשתמשים בהם. השימוש הרחב באנרגיה סולרית בעת הבניה, מצמצם את הצורך בשימוש בסוגי אנרגיה המופקים מחשמל או מדלק, שהם מהגורמים המוכרים ביותר של זיהום באוויר.