בניה ירוקה בינלאומית: טכנולוגיות ירוקות מסביב לעולם
בנייה ירוקה בישראל היא תחום מוצלח וחדשני בעל פופולריות גואה ברחבי העולם וגם בישראל, צובר תאוצה בקצב מסחרר. כיום, חברות בנייה רבות בוחרות בפתרונות בנייה ירוקה, שכן הם האיכותיים ביותר ובהחלט מוערכים ומומלצים בקרב חברות וגופים רבים.
אין שום ספק שמדובר בתהליך בנייה שמתחשב באיכות הסביבה וחוסך במשאבי טבע בצורה ניכרת, משפר פלאים את תחושת הדיירים, תנאי המחיה ואף מאפשר חסכון כלכלי לטווח הארוך (אומנם שאינו זול בעת הבנייה). בנוסף, מאפשר בידוד תרמי ואקוסטי יותר אפקטיבי בכל עונות השנה, צרכי תחזוקה מינימליים, מצמצם משמעותית פסולת בניין, משפר תאורה טבעית ועוד.
לדוגמה, הגוף הישראלי המוביל חדשנות ישראלית בתחום הבנייה, הוא מכון הייצוא שהשיק לצורך כך מסלול יעודי. זהו תחום בעל פוטנציאל עצום, עם צמיחה שנתית אדירה, עם ביקוש עולמי גואה לחדשנות. הענף העולמי מגלגל מעל 10 טריליון דולרים בשנה. זהו תחום חדש ומתפתח של ענף הבנייה הכולל בתוכו טכנולוגיות לאתרי בנייה ותשתיות.
דוגמה להמחשה (בית בחו"ל) בית בעיצוב מודרני, בעל טכנולוגיית אנרגיה סולרית, עם יריעות ביטומניות לגג רעפים
המהפכים שעוברים על ענפים מסורתיים, כגון ענף הרכב והאנרגיה, טרם הגיעו לענף הבנייה וכאן טמון פוטנציאל רב. ישראל כ"סטראט-אפ ניישן" יכולה לפעול בצורה יעילה וממוקדת על מנת לייצר פתרונות הדרושים לענף, ובכלל זה אוטומציה, דיגיטציה, רובוטיקה, חיישנים, רחפנים והדפסות תלת מימד. כבר היום פועלות בישראל כ-150 חברות בתחום, הבולטות שביניהן:
- Ridartech – דיגיטציה של אתרי בנייה.
- Astralink – פלטפורמה אקטיבית למניעת ליקויים באתרי בנייה.
- Byond 3D – ייצור זרועות רובוטיות לבניית אלמנטים לענף הבנייה.
הידעתם?
- נתונים אירופיים מצביעים על כך שכ-40% מצריכת האנרגיה הכללית מושקעת בבתי מגורים, מבני משרדים ועסקים לעומת 32% לתעשייה. מכאן המהפך שעוברים מבני המגורים והמשרדים.
- אירופה דוחפת חזק להפחתה בצריכת האנרגטית ובצמוד לכך צמצום טביעת רגל של פחמן.
- החדשנות האולטימטיבית תהיה בתים או בניינים הצורכים אפס אנרגיה, כלומר יודעים לייצר עבור עצמם את האנרגיה הדרושה לקיום השוטף שלהם. הכיוונים הם: טורבינות רוח על בניינים גבוהים ופנלים סולריים על גגות וחזיתות המבנים.
דוגמאות מוחשיות
- בסין: נבנה כעת משק שיונע כולו באנרגיה סולרית.
- בארה"ב: חברת "טסלה", מייצרת שינגלס סולריים.
- באוסטרליה: מתחילים בייצור פנלים סולריים, בעזרת מדפסות תלת ממד.
- בנוסף, ישנם ניסיונות ראשוניים לייצר סוללות שאוגרות את האנרגיה שבניינים מייצרים, בדומה לטכנולוגיית כלי הרכב.
דוגמה להמחשה (בית בחו"ל) בית בעיצוב מודרני בעל מערכת אנרגיה סולרית, עם פאנלים סולריים פוטו וולטאיים על גג הבית
לא יאומן כי יסופר
באמסטרדם, בניין "Edge" שזכה בפרס Breem בשנת 2016, מחובר ל-30,000 חיישנים המחוברים לאפליקציה בטלפון חכם, האפליקציה אוספת מידע על העובדים בבניין ובכך מייעלת את התאורה ורמת המיזוג הנדרשת עד רמה שמכירה את העדפותיו של הצרכן הבודד, באופן אישי.
תחום חדשני ופורץ דרך הוא בטון המרפא את עצמו. סדיקה בבטון היא בעיה קשה היוצרת בעיות קורוזיה מורכבת. המחקר עוסק בבקטריות היודעות לחיות בסביבה החומצית הקשה. הבקטריות נמצאות רדומות ובזמן שנוצר חריץ בבטון הן נחשפות ללחות שמעוררת אותן לחיים ולפלוט חומרים כימיים שסוגרים את הסדק שנוצר, תוך שבועות בודדים.
שיתוף פעולה הדוק בין אדריכלים, מהנדסים ולקוחות קצה עם דחיפה של ממשלות ותקציבי ענק, הופך את תחום הקיימות והחדשנות בענף הבנייה למרתק. לכן, ברור שבשנים הקרובות נהיה עדים למהפכה של ממש בכל הקשור לתפישה שלנו את התחום.
לחצו כאן לצפייה בפרויקטים נבחרים של חברת הבנייה "אוסטק שמיר", אשר נמצאת בחזית בכל הקשור לתחום של בניה ירוקה ובת קיימה בישראל. החברה מיישמת טכנולוגיות מתקדמות של בידוד תרמי אקטיבי ופסיבי וכן משלבת מערכות חכמות בכל הקשור למים ולתאורה. צרו קשר בכל שאלה ועניין, אנו פה לרשותכם.