8 טעויות נפוצות בתהליכי תכנון ובנייה – ממה כדאי להימנע?
בתהליך בנייה ותכנון של בית ישנם מרכיבים ותהליכים רבים כמו אדריכלות, קבלנות, בינוי, עיצוב ועוד המון מילים שמכילות בתוכן נושאים שלמים שעלולים ליצור עומס ולעיתים גם טעויות. כדי להקל עליכם, סיכמנו רשימת טעויות נפוצות ודרכים להימנע מהם, אל תפספסו.
טעות מספר 1: תכנון תקציבי שגוי
האדם מצוי מסתמך על נתונים שגויים לגבי עלויות הבנייה. ישנה הסתמכות גדולה על מחיר שלד וחשיבה שגוייה ששלד מרכיב כ-33% מעלויות הבנייה, כאשר מרכיב השלד הוא בין 20% ל-25% של סך עלות הבנייה הכוללת. שגיאות רבות בתחום התקציב מתייחסות לכל מה שכלול בתוך המפרט הטכני. האם המחיר הוא באמת "מחיר מפתח"? כלומר, כולל הכל? הכוונה לכלים סניטריים, מערכות מיזוג אויר, מטבחים, עבודות פיתוח, חנייה, פרגולות. אנשים נוטים לחשוב שתמחור כולל הכל ולרוב זו הטעות העיקרית והגדולה אשר גורמת לפערי תקציב ניכרים.
טעות מספר 2: בחירת אדריכל / מעצב פנים שאינו מתאים
לעיתים, לקוחות בוחרים אדריכל על סמך המלצות מכרים או על פי תמונות של בתים שראו. זוהי טעות נפוצה ביותר. אדריכל צריך להיות אדם שמתחברים אליו ברמה האישית והערכית. חשוב שהאדריכל יוכל להתחבר עם הלקוחות, תפקידו של האדריכל בין היתר, הינו להבין את הצרכים ואת התקציב שלהם ולנווט לכיוון הנכון עבורם. אדריכל טוב צריך להיות נטול אגו, הגון וישר. החיבור עם הסגנון האדריכלי צריך להתאים ללקוחות. הכוונה היא, לקוחות אשר מחפשים בית בסגנון כפרי לא יבחרו אדריכל שמתכנן בסגנון מודרני, מינימליסטי.
טעות מספר 3: בחירת קבלן לפי מחיר
טעות נפוצה במיוחד. כשאנשים בונים בתקציב שאינו ריאלי ומוצאים קבלן שמתאים עצמו לתקציב "לכאורה", ככול שמתקדמת הבנייה – המחיר יצמח כלפי מעלה תוך כעס ותסכול שמלווה את כל הצדדים. לבנייה איכותית יש מחיר וחובה לבחור קבלן רציני וייסודי. חשוב מאוד שישררו יחסי אמון בין הלקוח לקבלן, עבור התוצאות הטובות ביותר.
טעות מספר 4: חוסר תיאום תכניות בין כל הגורמים המתכננים
בין מתכנני הבית יש את האדריכל והמהנדס, אך אליהם נוספים יועצים מאסכולות שונות: מיזוג אויר, חשמל, אינסטלציה ועוד. לרוב, ישנן אי התאמות מהותיות בין המתכננים. במידה ולא מזהים את אי ההתאמות בשלב התכנון ומגלים את הבעיות בשלב הביצוע, נוצרות בעיות רבות אשר עלות תיקונן עצום. קבלן טוב, עושה התאמת תכניות בשלב המקדמי של הבנייה וכך מונע בעיות רבות וחוסך כסף רב.
טעות מספר 5: חיסכון במוצרי התשתית אל מול השקעה בחומרי גמר
טעות נפוצה שבה אנחנו לא משקיעים במה שהעין לא רואה. חוסכים באיטום, צנרת, דבקים, טיח, רובה. חסכון במוצרי התשתית, גורם ישיר לבלאי מואץ של הבית וכתוצאה מכך לנזקים גדולים וצורך תמידי בעבודות שיפוץ בבית. חומרי גמר ניתן לתקן או להחליף במידת הצורך, בקלות יחסית. תיקון של תשתית קשה ביותר וכרוחה בעלויות כספיות גדולות.
טעות מספר 6: חוסר תיאום בין בוני הבית
תיאום ציפיות פנים משפחתי הוא פקטור מכריע בבנייה. חוסר תיאום יוצר חיכוכים בלתי פוסקים ועשוי להביא בני זוג למריבות וכעסים. יש לפעול בתיאום מלא, כאשר מגדירים מיהו מקבל ההחלטות בכל תחום, כגון אדריכלות, פיננסים, וכדומה.
טעות מספר 7: הגזמה עיצובית
ישנה נטייה לצפייה שכל פריט בבית יהיה "וואו" ומדהים. הרצון להגזמה יוצר בית מוגזם, ודרמטי מידי ולא נעים למגורים. מקום המגורים צריך להיות אי של שפיות שקטה. מקום נעים לעין ולנפש. התכנון על פי אופנות, הוא שגוי ביחס לעיצוב בתים. עיצוב הבית צריך להיות "על תקופתי", רגוע וקלאסי שיחזיק שנים רבות.
טעות מספר 8: שגיאות נפוצות בתכנון מטבחים
אמנם, זה נושא שלם וגדול, אך סיכמנו לכם את 5 הטעויות הנפוצות בתכנון המטבח שלכם:
- הפרדה בין כיור לכיריים. הפרדה וריחוק יוצר מטבח שתמיד מלוכלך. רצוי שהכיור והכיריים יהיו באותה הצלע במטבח והמרחק ביניהם אמור ליצור משטח עבודה אידיאלי.
- מיקום חלון של הכיריים – במטבח שיש בו בישול וטיגון חייבים לפתוח חלון לאוורור. מיקום חלון מעל הכיריים למשל, מבטל אפשרות לאוורור.
- ריבוי מדפים פתוחים במטבח. טעות נפוצה של עיצוב, על פני פרקטיות.
- ארונות תחתונים עם דלתות: ארון תחתון עם דלתות ומדפים אינו נוח לאכסון סירים ומחבתות. הנכון הוא מגירות נשלפות.
- תאורה שאינה מתאימה למטבח: מקור אור מרכזי עלול ליצור סנוור בזמן הבישול. חשוב למקם תיאורה פונקציונלית מעל אזור העבודה והבישול.
בחברת הבנייה "אוסטק שמיר" עושים מאמצים להגשים חלומות וזאת תוך שימוש במוצרי התשתית הטובים ביותר, שמירה על תקציב סגור, יישום עקרונות בנייה נכונים והקפדה על כל פרט ופרט. אנחנו עובדים בצמוד עם צוותי התכנון, עורכים כל הזמן התאמת תכניות, מפיקים לוחות זמנים בזמן אמת ומאפשרים ללקוחות ליהנות מתהליך הבנייה. הרגישו חופשי ליצור איתנו קשר בכל שאלה ועניין, אנו פה לרשותכם. לצפייה בפרויקטים נבחרים, לחצו כאן.